IKLAN

IKLAN 1

IKLAN 2


Hanya bermodalkan RM19.00 sahaja...saya ulang sekali lagi RM19.00 sahaja....anda akan memperoleh kelebihan untuk kenderaan anda :
1) menjimatkan minyak petrol/diesel 45%
2) enjin lebih tahan lama
3) minyak pelincir tidak terbakar
4) tiada gas terkumpul dalam tangki
5) enjin mudah di hidupkan
6) prestasi enjin meningkat 10-15hp
7) enjin lebih senyap
8) membersihkan sisa karbon dalam enjin dan sistem ekzos
9) memanjangkan jangka hayat palam pencucuh
10) mengelakkan tangki dari mudah meletup jika berlaku kemalangan
11) pembebasan karbon dioksida menurun sehingga 85%
12) menjaga injap dan piston ketika pembakaran
13) mempunyai sistem anti karat semulajadi (BOISAWIT)
14) melancarkan perjalanan injector dan fuel pump
15) TIADA KESAN SAMPINGAN DAN DISAHKAN OLEH QAS SIRIM BERHAD


Misi
Ada 3 cara penggunaan 3E booster.
1) di campurkan pada petrol atau diesel
2) di campur pada minyak pelincir (engne oil)
3) digunakan pada sistem injection atau karburetor melalui proses 'discarbonize'

Anugerah
Kenderaan Petrol
-  SAGA BLM - jimat 30% - 45% (50ml untuk tangki penuh)
- PERSONA & GEN 2 - jimat 30% - 45% (50ml untuk tangki penuh)
- NEO CPS - jimat 30% - 45%(50ml untuk tangki penuh)
- WIRA & WAJA - jimat 30%-45%
- DVVT & I-VTEC - jimat 20%-35%(40ml untuk tangki penuh)
- NISSAN/TOYOTA MPV - jimat 30%-45%(60ml untuk tangki penuh)
- BMW/MERCEDES - year '2000' and above (jimat 30% untuk 40ml)
- TURBO - untuk performance - 50ml untuk tangki penuh
- Kereta kompak - jimat 35%-45% untuk 40ml tangki penuh

Kenderaan Diesel
- Toyota HILUX,D-MAX,STORM- jimat 50% (sukatan untuk 60ml)
- lori kargo - 200 ml jimat 405

Jika berminat, hubungi saya, 
013-9832542
DIN

IKLAN 2

Assalamualaikum...

Dalam tahun-tahun kebelakangan kita semakin kerap mendengar tentang kes-kes kematian mengejut akibat serangan jantung di media massa. Kita tentu masih ingat pelakon-pelakon terkenal seperti Hani Mohsin dan Faizal Yusof telah maut secara mengejut. Baru-baru ini seorang lagi nama besar di Malaysia, Datuk Malek Noor pula terkena serangan jantung. Serangan jantung ini tidak mengenal masa, tempat mahupun umur.

 
Datuk Malek Nor diusung keluar setelah mengadu sesak nafas

Pada tahun 2005, semasa di dalam sebuah perlawanan bolasepak Marc Vivien Foe, seorang pemain terkenal di Liga Premier England (EPL) diserang sakit jantung dan disahkan meninggal di atas padang. Beliau baru berumur 28 tahun. Padahal beliau tidak menunjukkan apa-apa tanda penyakit langsung sebelum bermain. Jika ada pasti sudah dapat dikesan staf-staf perubatan sebelum memberi kelulusan bermain kepada beliau. Persoalan anda sama seperti saya dan ramai lagi. Apa punca fenomena ini dan bagaimana untuk melindungi diri kita daripadanya?

Apa Punca Penyakit Jantung?

Penyakit jantung ialah pembunuh nombor satu di Amerika Syarikat. Seperti saya dahulunya, anda juga pasti berpendapat bahawa punca utamanya ialah kolesterol. Jika ya anda pasti terkejut seperti saya juga bila mengetahui punca utama sakit jantung ialah inflamasi saluran darah. Kajian Dr Ray Strand menunjukkan bahawa lebih separuh daripada semua pesakit-pesakit jantung di USA mempunyai kadar kolesterol yang normal!

Pada tahun 80-an, pakar-pakar telah menyatakan bahawa tidak semua kolesterol adalah buruk kepada manusia. Mereka telah menemui bahawa HDL (High Density Lipoproteins) adalah baik untuk manusia. Sementara LDL (Low Density Lipoproteins) adalah tidak baik kerana ia melekat pada dinding-dinding arteri dan apabila terlalu banyak ia bagaikan kotoran yang akhirnya akan menyumbat salur paip menyebabkan darah tidak dapat mengalir kerana tersumbat.

Ini menghasilkan inflamasi (bengkak) pada saluran darah. Kunci kesihatan jantung mengikut pengetahuan pada masa itu adalah mengimbangi antara kadar HDL dan LDL. Ini adalah sesuatu yang sudahpun lama diketahui umum. Adakah anda bersedia mendengar pengetahuan yang terbaru?


Kolesterol LDL teroksidasi menyumbat pembuluh darah

Kolesterol LDL teroksidasi menyumbat pembuluh darah

Kolesterol LDL bukanlah sesuatu yang buruk sebenarnya. Maha Suci Allah SWT dari melakukan kesilapan dengan menciptanya. Kolesterol LDL yang dikeluarkan oleh tubuh secara semulajadi adalah penting untuk membina membran, bahagian-bahagian sel, dan banyak hormon yang manusia perlukan. Kita tidak dapat hidup tanpanya. Malah jika kita tidak mendapatnya melalui pemakanan, tubuh kita sendiri berupaya untuk mengeluarkannya. Jadi jika kita diet dari memakan bahan yang berkolesterol sekalipun, sebenarnya tidak dapat mengubah tahap kolesterol kita.

Masalah berlaku apabila radikal bebas mengubah sifat asal kolesterol LDL. Ia dilakukan melalui proses oksidasi, seperti pengaratan pada besi. Pada tahun 1989, di dalam New England Journal Of Medicine, Dr. Daniel Steinberg mengeluarkan hasil kajian yang mana jika pesakit mengambil antioksidan dalam kadar yang mencukupi untuk melawan tindakan oksidasi terhadap kolesterol, kolesterol LDL tersebut tidak akan membahayakan kita.

Pada tahun 1997, Dr Marco Diaz telah membuat ulasan yang menyokong kajian Dr Steinberg. Dr Diaz membuat kesimpulan bahawa pesakit yang mempunyai kadar antioksidan yang tertinggi di dalam tubuh mereka ternyata mempunyai kadar penyakit koronari jantung yang paling sedikit.

Bagaimana Untuk Mengatasi Penyakit Jantung?

Kenyataan Dr Steinberg dan Dr Diaz tadi telah memberi kita beberapa petunjuk untuk kita menjaga diri dari terkena penyakit jantung.

Berita baiknya ialah pengambilan antioksidan dan nutrien-nutrien secara konsisten boleh mengatasi atau setidak-tidaknya mengurangkan inflamasi di dalam arteri yang membawa kepada penyakit jantung ini. mari kita lihat beberapa nutrien yang menjadi kunci kepada penyelesaian penyakit ini:

Vitamin E

Vitamin E adalah antioksidan yang paling penting untuk menjaga arteri kita dari inflamasi dan tersumbat. Sebabnya ialah kerana vitamin E adalah larut di dalam lemak menjadikannya antioksidan yang paling mujarab di dalam dinding sel. Vitamin E boleh menggabungkan dirinya dengan kolesterol LDL. Lebih tinggi kadar vitamin E di dalam membran sel, maka lebih rendah kemungkinan kolesterol LDL diubah strukturnya menjadi buruk kepada arteri.

Vitamin C

Kajian terkini menunjukkan bahawa vitamin C adalah antioksidan yang terbaik di dalam plasma atau darah kerana ia larut di dalam air. Pemakanan vitamin C telah terbukti untuk menjaga dan melindungi fungsi endothelium. Ini kerana endothelium yang bermasalah adalah penyumbang utama kepada proses inflamasi (bengkak) di dalam saluran darah.

Vitamin C juga telah terbukti efektif untuk melindungi kolesterol LDL dari teroksidasi di dalam plasma darah. Seterusnya vitamin C juga berupaya menjana semula vitamin E dan glutathione di dalam sel supaya ia boleh digunakan semula.

Glutathione

Glutathione adalah antioksidan yang amat mujarab yang hadir di dalam setiap sel. pesakit yang mempunyai penyakit koronari jantung didapati mempunyai kadar glutathione yang lebih rendah daripada mereka yang tidak mempunyai penyakit ini. Nutrien yang diperlukan untuk sel menjana glutathione di dalam sel ialah:

  • Selenium
  • Vitamin B2
  • Niacin
  • N-acetyl-L-cysteine
Pelbagai jenis bioflavanoid

Bioflavanoid

Beribu-ribu bioflavanoid boleh didapati di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran. Cara terbaik ialah untuk mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran di dalam beraneka warna di dalam diet kita. Setiap warna berbeza mempunyai bioflavanoid berbeza.

Ia adalah anti allergen (anti-alahan) dan juga anti-inflamasi. Jus anggur misalnya mempunyai polyphenol yang boleh mengurangkan kadar kolesterol LDL yang telah teroksidasi yang melekat pada arteri. Ekstrak biji anggur pula dipercayai mempunyai antioksidan bioflavanoid yang terbaik untuk membantu mencegah inflamasi yang kronik.


Hari ini saya nak memeperkenalkan produk yang mampu mengatasi masalah seperti di atas. Produk baru memasuki Malaysia pada Mei 2009. Produk  murah yang berasaskan buah Delima (Granada) telah mendapat pengikhtirafan peringkat dunia dan yang terbaik di Negara Thailand.

Buah delima atau dari segi saintifiknya Punica Granatum mempunyai pelbagai keistimewaan, selain dari sedap dimakan ia juga mempunyai pelbagai kebaikan dari segi kesihatan.

Khasiatnya tinggi kaya dengan zat sodium, riboflavin, thiamine, niacin, vitamin C, kalsium dan forsforus. Ia juga sejenis penawar kerana kandungan antioksidan yang tinggi bagi penyakit jantung, cepat tua dan barah. Khasiat perubatan delima sudah dijumpai sejak 8000 tahun lalu oleh masyarakat Parsi Purba (Iran).

Harga: RM71.30 sahaja

Khasiat Jus Delima (Granada):

- Mengandungi antioksida yg tinggi
- Membaikpulih fungsi hati dan limpa
- Mencuci buah pinggang dan saluran kencing
- Membantu penghadaman
- Membuang lemak yang berlebihan
- Menambah tenaga
- Mengelakkan alahan bagi wanita mengandung
- Mengubahsuai hormon bagi wanita monopause
- Membaikisistem pembersihan dan pengaliran darah
- Merawat dan membaikpulih pesakit kencing manis
- Mengurangkan tekanan daran tinggi
- Menghalang pembentukan sel barah payu dara
- Menambahkan tenaga dan mengelakkan dari lemah tenaga batin
- Mengelak dari penyakit nyanyuk di kalangan orang tua
- Mecantikan kulit.

- Kanak-kanak/pelajar digalakkan minum utk perkembangan minda dan menguatkan daya ingatan.

Insya-Allah, perubahan nyata akan anda rasai dalam masa 2 - 3 hari selepas menggunakannya.

Cara pengambilan:
- Diminum 15-30ml sehari (seeloknya pada waktu pagi)

Peringatan!!!!
Simpan di dalam peti ais (sejuk) selepas dibuka untuk kesegaranya kerana jus 100% original buah delima (tidak mengandungi bahan pengawet, pewarna atau pemanis tambahan)

Harga:
RM71.30 sahaja

SESIAPA BERMINAT SILA HUBUNGI:
CIKGU DIN
013-9832542


IKLAN 2 

Assalamualaikum...
Kepada semua pelajar dan juga guru-guru serta para bloger yang melayari blog ini. 

Dengan segala kepincangan serta bencana moral yang berlaku di negara kita pada hari ini, jelaslah bahawa umat Islam bukan sahaja perlu meningkatkan ilmu dalam bidang fardu ain dan kifayah, tetapi turut berlatih untuk memajukan minda serta sentiasa termotivasi untuk mengelakkan diri dari segala gejala buruk yang berlaku di sekeliling mereka. Ini kerana, hanya dengan pengetahuan serta motivasi yang tinggi sahajalah yang dapat membantu anggota masyarakat untuk mengenalpasti baik-buruk sesuatu perkara seterusnya mengelakkan perkara tersebut dari terjadi kepada diri mereka. Oleh itu, di sini saya ingin memperkenalkan sebuah majalah yang berupya memberikan maklumat dan pendedahan yang sewajarnya umat Islam mengetahuinya. 

 

 

Mengapa perlu SOLUSI?

Perlu apa lagi sebuah majalah Islam diterbitkan? Bukankah sudah banyak majalah seumpamanya dalam pasaran? Jawabnya ya, jika dilihat dari sudut ‘persaingan’. Mungkin tidak perlu lagi majalah seumpama ini diterbitkan. Apatah lagi majalah sebegini selalunya tidak menjanjikan pulangan kewangan yang lumayan. Tetapi, apakah semua usaha perlu di lihat dari dimensi ‘persaingan’? Apakah semua keputusan di buat berdasarkan faktor kewangan?

Jawabnya, tidak! Dari dimensi ‘perkongsian’, usahasama untuk melakukan kebaikan sentiasa dialu-alukan. Firman Allah: “Hendaklah kamu bertolong-bantu dalam kebaikan dan ketaqwaan.” (Surah al-Maidah: 2) Malah ‘perlumbaan’ untuk melakukan kebaikan perlu sentiasa disuburkan. Firman Allah: “Hendaklah kamu berlumba-lumba untuk melakukan kebaikan.”

Tambahan pula, senario masyarakat kini yang semakin tercabar dan tercalar oleh unsur-unsur negatif, kehadiran bahan bacaan Islam bukan sahaja belum mencukupi, malah dikira masih jauh ketinggalan berbanding lambakan majalah picisan berunsur hedonisme, tahyul dan seks bebas.

SOLUSI lahir untuk menjadi wasilah kesedaran, penghayatan dan pimpinan ke arah pelaksanaan syariat di semua peringkat, di semua bidang kehidupan. Misi utamanya ialah membantu setiap individu merealisasikan Islam sebagai satu cara hidup yang dengan sempurna menerusi pendekatan memujuk, mengingatkan dan memimpin berasaskan prinsip dakwah dan tarbiah.

Misi ini diketengahkan melalui tulisan, gambar dan rekaletak yang verstail dan dinamik. Semua itu diadun untuk menterjemahkan model ‘Mukmin profesional’, yang punya integriti (al-Amin) dan ke pakaran (al-Qawwi) dalam tugasan, peranan dan tanggung jawabnya. Firman Allah bermaksud: “Sesungguhnya orang yang paling baik engkau berikan kerja ialah orang yang kuat (pakar) dan amanah (integriti).” (Surah al-Qasas: 26)

Lebih jauh lagi, SOLUSI ingin memantapkan pelaksanaan syariat Islam berasaskan kesepaduan ilmu wahyu (revealed knowledge) - tauhid, feqah, akhlak, dengan ilmu akal (acquired knowledge) - sains, matematik, sejarah, geografi .

Justeru, SOLUSI tidak hanya menjelaskan ilmu-ilmu berbentuk Fardu Ain, tetapi mengaitkannya dengan unsur motivasi menerusi pengalaman, isu-isu dan keskes yang sering berlaku dalam masyarakat. Dengan ini diharapkan pembaca bukan sahaja tahu apa itu masalah, malah mampu menyesaikannya! Itulah SOLUSI!

Harga RM9.00 sahaja

SESIAPA BERMINAT SILA HUBUNGI:
CIKGU DIN
013-9832542